Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert med Paja Vokalensemble

OKT
26

Koncert med Paja Vokalensemble


Dato Tirsdag d. 26. oktober 2021, kl. 19:00
Sted Aa Kirke, Storegade 2, 3720 Aakirkeby
Koncert med Paja Vokalensemble

PAJARvokalensemble opstod under coronaens første bølge i foråret 2020. Vi var desperate og savnede i den grad at synge sammen med andre mennesker, så vi besluttede os for at starte et lille ensemble. Det skulle være småt nok til at vi på forsvarlig vis kunne mødes og øve. Det har dog været Sigga Eythorsdottir drøm, fra hun flyttede til Bornholm for godt 3 år siden at starte et lille velsyngende kor og nu gik den drøm i opfyldelse. En lille gruppe semiprofessionelle sangere, der hurtigt kan lære og tilegne sig musikken, for at vi i fælleskab kan bruge tiden på at finpudse og kæle for detaljer.

Vi er pt 8 kvinder der synger flerstemmig musik, mest til den klassiske side, gerne moderne og udfordrende værker. Vi stræber efter fortrinsvis at synge værker der er skrevet for kvindeensemble eller pigekor (lige stemmer) men synger også en del der er tillempet vores besætning. I nogle tilfælde (Ola Gjeilo feks) har komponisten selv genarrangeret sine værker, oprindelig skrevet for blandet kor. Men komponister som Johannes Brahms, Zoltán Kodaly og Francis Poulenc har skrevet deres værker decideret for hhv pige- og kvindekor.

Sigga Eythorsdottir (MA i musikvidenskab) som leder Pajar vokalensemble, har sunget i kor fra barnsben af og har arbejet som korleder i ca. 35 år, de sidste mange år først og fremmest med ligestemmige kor. Det islandske kvindekor i København og Esajas kirkes børne og ungdomskor var hendes hovedbeskæftigelse i mange år og det er derfra hun har sin begejstring for og viden om, de muligheder og den skønhed der ligger i netop den besætning.

Aftenens koncert tager udgangspunkt i efteråret og bønnen - i ønsket om skønhed, fred og indre ro.

Pajar er: Kristin M. Schmidt, Jelena Heiberg, Karin Y. Bienz, Lydia Riis, Tine Hammarlund, ChrisTina Gornitzka, Lis Pedersen og Sigga Eythorsdottir

program.

Dybt hælder året i sin gang (J. Crüger)

Jag kommer af et brusand hav (trad. Svensk)

Ave Maria (Z. Kodaly)

Ave verum (F. Poulenc)

Fra Drei Geistliche chöre: O bone Jesu og Adoramus te (J. Brahms)

Ubi Caritas og Northern lights (Ola Gjeilo)

Kilden (Per Drud Nielsen)


Også til næste år (Tage Mortensen arr. Per Drud Nielsen)